BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb ötpárti egyeztetést javasol az SZDSZ

Az SZDSZ újabb ötpárti egyeztetést kezdeményez vasárnap délutánra a parlamentbe, ahol megállapodásra akarnak jutni a plafontörvénnyel kapcsolatban - közölte Kóka János, a párt frakcióvezetője pénteken az MTI-vel, melyet a Híradó idéz.

A frakcióvezető szerint most a plafontörvény konszenzusos elfogadása a befektetők felé küldhető legjobb üzenet. Mint mondta, a mértékek nyitott kérdések, mert nem dőlt el, hogy jövőre, illetve az azt követő két évben mekkora legyen a kiadási plafon és vita van a Fidesz által javasolt Költségvetési Tanács, illetve az MSZP által tervezett Költségvetési Hivatal ügyében is. K

óka János szeretné, ha az Országgyűlés költségvetési bizottságának vasárnapi ülése előtt minden lényegesebb pontban meg tudnának állapodni.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére azt mondta, a plafontörvénynek és a Fidesz által javasolt Költségvetési Tanácsnak együtt van jelentősége, a kettőre együtt van szükség.

Szerinte az elmúlt hat évben Magyarország leginkább a megfontolt, bölcs költségvetési politika hiányát szenvedte, és míg a plafontörvény a tartalmát, addig a Költségvetési Tanács az intézményi keretét adhatja meg a jövőre vonatkozóan egy előrelátó és szigorú költségvetési politikának.

Lendvai Ildikó, az MSZP, Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője  az MTI-nek azt mondta, részt vesznek az egyeztetésen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.