BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Le kell vetkőzni a bürokrácia akadályait" - Személyi változások a kabinetben

Varju Lászlót nevezték ki a Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárának. Tukacs István pedig a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos lesz.

Széchenyinek nem csak ötletei voltak, hanem azokat képes volt megvalósítani – szögezte le bemutatkozásul ars politikáját Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium új, fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón.

 

Azt is közölte, hogy a Regionális Fejlesztési Tanács egy hónap alatt átadta a többi között az MO-s keleti régióját, elkezdték 42 iskola és óvoda felújítását a Közép-Magyarországi régióban, valamint a Gödöllői kastély felújítását, hulladékkezelési fejlesztések indultak, illetve átadták az érdi autópálya új csomópontját és a Megyeri hidat.

 

Az új államtitkár december 1-től veszi át Molnár Csaba helyét, aki közlekedési miniszter lesz.

 

Eddig ez a pozíció nem volt jelen a kormányzati szerkezetben, a gazdasági válság tette aktuálissá – közölte bemutatkozásul Tukacs István, az új, gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón.

 

A válság miatt várható a munkanélküliség növekedése, de ennek elébe kell vágni – szögezte le legfontosabb feladatát. Úgy véli, fontos, hogy összkormányzati koordinációt megteremtve megóvjuk a munkahelyeket, valamint mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a vállalkozások túléljék a válságot.

 

Elsőként minél gyorsabban ki kell alakítani ennek a munkának a kereteit, vagyis az együttműködés megteremtését. Ez nem lesz feltétlenül bürokráciaízű, mivel le kell vetkőzni a bürokrácia akadályait. Az új kormánybiztos december 1-től foglalja el pozícióját.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.