BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A menedzseri jövedelmek szabályozására készül a német kormány

A német nagykoalíció szigorúbb törvényi kötelezettségről egyezett meg a gazdaság felső vezetői részére - írja a Die Presse csütörtöki száma.

Erről a CSU és az SPD frakcióvezetői: Volker Kauder, illetve Peter Struck tájékoztattak a koalíciós bizottság Berlinben tartott hatórás tanácskozása után. A terv szerint a csúcsjövedelmet élvező felső szintű menedzserek a jövőben a részvényopcióikat legkorábban az eddigi két év helyett csak négy év után válthatják majd be – írja a Die Presse.

Ezenkívül –  a korábbi gyakorlattal ellentétben – a vállalat dönt majd a fizetések nagyságáról. A felügyelőbizottságokat kötelezik arra, hogy a vállalat gazdasági helyzetének függvényében megkurtítsák a vezetők javadalmazásait.

Ha ez nem történik meg, a mulasztásért felelősségre vonhatóak lesznek. Ugyanakkor a tervezet szerint nem határoznának meg felső határt a vállalati menedzserek fizetése tekintetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.