BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavasztól csökken a távfűtés díja - Nem kampányfogás az ármérséklés a pécsi cégnél

Sajtótájékoztatón jelentette be szerdán dr. Tóth Bertalan, hogy tavasztól 7-11%-kal olcsóbb lesz a távfűtés Pécsen. Az alpolgármester szerint nem pr-fogásról van szó.

Csökkenti a távfűtés árát a következő negyedévtől a PÉTÁV Kft. – jelentette be szerdán Gasz Zoltán ügyvezető igazgató és dr. Tóth Bertalan alpolgármester. A díjcsökkentés a lakossági és a közületi felhasználókra egyaránt vonatkozik, akik így átlagosan 7,7-11,7 százalékkal fizetnek majd kevesebbet a távfűtésért és a víz felmelegítéséért április 1-jétől.

A közgyűlés a hónap végén dönthet a díjrendelet módosításáról. Az ármérséklést a Pannon Hőerőművel kötött új szerződésre hivatkozva a gáz beszállítói árának csökkenésével indokolták.

Gasz Zoltán kiemelte, egy városi átlagértéket alapul véve egy 50 nm-es lakás éves távfűtési díja bruttó 160.500 forintot, ami a csökkentés után 148.800 forint lesz – kompenzáció nélkül.

Nincs előrehozott csökkentésről szó, így a korábban jövő nyárra ígért 12,6 százalékos ármérséklés sem marad el – felelte dr. Tóth Bertalan a Dunántúli Napló kérdésére. Az alpolgármester határozottan cáfolta, hogy a mostani, váratlan bejelentés összefüggésben állhat a közelgő pécsi polgármester- és képviselőválasztással.

Nem sokkal a bejelentés után sajtóközleményt adott ki a pécsi Fidesz-KDNP frakció. Egyetértenek a díjcsökkentéssel, ám szerintük a korábbi emelések megalapozatlanul túlzóak voltak, ráadásul úgy vélik, a csökkenés mértéke nagyobb is lehetne. Ugyanakkor tartanak attól, hogy mindez nem más, mint a „Gyurcsány-modell” alkalmazása Pécsett, azaz az MSZP választási kampányának része.

AS Network-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.