BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a moratóriumnak, erősen nőtt a bedőlő lakáshitelek száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban az első negyedévben 24 százalékkal több háztartást fenyeget lakáshitelének összeomlása, miután a pénzintézetek átmenetei moratórium után ismét megkezdték a nemfizető adósok hiteleinek felszámolását.

Ahogy az AP fogalmaz, a nagy kérdés az, hogyan oldja meg Barack Obama 9 millió jelzáloghiteles problémáját a következő a hónapokban, miután a bedőlés ismét fenyegető veszélyként jelentkezik a magáningatlanok piacán.

A gazdaság gyengélkedése miatt terjed az ingatlanválság, január és március között legalább 804 ezer háztartás kapott legalább egy törlesztési késedelemre figyelmeztető levelet.

Egy évvel korábban a mutató még 650 ezren állt a RealtyTrac adatai szerint. A márciusban fenyegetetté váló 340 ezres szám azt jelzi, hogy a bedőlése veszélye egy hónap alatt 17 százalékkal emelkedett.

Eddig csaknem 191 ezer ingatlant vettek tulajdonba a bankok a jelzáloghitelek bedőlését követően. Bár az arány az előző év utolsó negyedéhez képest csökkent, az elemzők emelkedést várnak az év hátralévő részében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.