BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebbet keres egy-egy előfizetőn a Pannon

A Pannon 1,6 milliárd forinttal kisebb árbevételt könyvelt el az idei év első negyedében, mint a tavalyi referencia-időszakban; a szolgáltatások közül csak a mobilinternet produkált növekedést.

A cég az elmaradó bevételeket több okra vezeti vissza, egyfelől a hatósági döntés nyomán januártól tovább csökkentek a hívásvégződtetési díjak, másfelől tovább mérséklődik az egy előfizetésre jutó átlagos forgalom és bevétel, de ma már kevesebb jön be a készülékek értékesítéséből is.

Az egy előfizetésre jutó, forintban számított átlagos havi árbevétel (ARPU) 9 százalékkal csökkent 2008 első negyede óta, ez főleg az összekapcsolási és a roamingdíjak mérséklődésével magyarázható.

A működési költségek növekedése miatt az EBITDA egyszeri tételek nélküli, nominális értéke 0,7 milliárd forinttal maradt el az egy évvel korábbitól, ez a forint gyengülésére vezethető vissza. Az első három hónap működési eredménye 13 milliárd forint volt, ez 0,6 milliárddal kevesebb, mint a múlt év első negyedében.

A jelenlegi pénzügyi makrokörnyezetet tekintve a Pannon eredményeit jónak minősítette Anders Jensen, az újonnan kinevezett vezérigazgató, de hozzátette: világosan látják az előttük álló kihívásokat is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.