BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimistán néz a május elé a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 242,51 pontos emelkedéssel, 13.114,65 ponton nyitott hétfőn.

Csütörtöki záró értékéhez képest az index hétfőn reggel 1,88 százalékkal erősödött.

A kedvező nemzetközi hangulat hatására a hét első napján árfolyam-emelkedésre számítanak elemzők a Budapesti Értéktőzsdén.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője pozitív nyitással számol. A derűlátó globális hangulat elsősorban annak köszönhető, hogy Japán, Kína és Dél-Korea vasárnap bejelentette egy 120 milliárd dolláros devizaalap létrehozását, amellyel a likviditási gondokkal küzdő ázsiai gazdaságokat segítenék ki - vélekedett, hozzátéve, hogy a kínai beszerzési adatok is sokkal jobbak lettek a vártnál.

A kereskedést a 10:00 órakor várható európai makroadatok, valamint a magyar idő szerint 16:00 órakor nyilvánosságra kerülő amerikai lakáseladások befolyásolhatják - mondta el.

Ha ezek a hírek nem bolygatják meg a piacot, akkor az egész napot is emelkedéssel zárhatja a BÉT - vélte a QUAESTOR elemzője.

Illés László szerint az új vírussal kapcsolatos pozitív fejlemények hatására elképzelhető, hogy a gyógyszergyártóknál egy kisebb korrekció következik be. Az OTP az ázsiai pénzügyi csomag miatt a kereskedés fókuszában lehet, és várhatóan erősödik majd - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.