BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három halottja van a teheráni tüntetéseknek

Három reformpárti tüntető meghalt, amikor szombat este a rendőrök összecsaptak Teheránban a Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök újjáválasztása miatt tüntetőkkel - jelentette honlapján az al-Arabíja arab hírtelevízió.

Irán szombaton hivatalosan bejelentette, hogy a pénteki elnökválasztást Mahmúd Ahmadinezsád nyerte. Kihívója vitatja ezt, hívei Teheránban összecsaptak a rendfenntartó erőkkel. A hivatalban lévő elnök, Ahmadinezsád a szavazatok 62,6 százalékát szerezte meg, legfőbb riválisa, az egykori kormányfő, Mir Hoszein Muszavi 33,75 százalékot kapott.

A rendőrök szombaton legalább tíz reformpárti vezetőt - közöttük a Mohammad Hatami volt államfőhöz közel álló Mohszen Mirdamadit, a Részvétel Frontja nevű szervezet vezetőjét - őrizetbe vettek - számol be a hvg.hu az MTI alapján. Ezt a szervezet szóvivője, Radzsáb-Ali Mazrui közölte a francia hírügynökséggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.