BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén kezdett a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 180,75 pontos csökkenéssel, 19.701,42 ponton nyitott szerdán.

Keddi záró értékéhez képest 0,91 százalékkal gyengült. Hasonló kezdést, nulla körüli vagy enyhén negatív tartományú nyitást jósoltak az elemzők.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője kisebb megtorpanásra számít szerdán az elmúlt két nap erőteljes emelkedése után. Az elemző fél százalék körüli negatív nyitással, majd helyben járó, iránykereső kereskedéssel számol. Úgy vélte, ha a hangulat negatívra fordul, könnyen kibontakozhat egy profitrealizálási hullám.

A kereskedést érdemben a 10 órai német Ifo-hangulatindex befolyásolhatja először, majd a lengyel kamatdöntés mutathat irányt. A délután folyamán a nemzetközi piacok az amerikai tartóscikk-megrendelési állományra és a 16 órakor publikálandó újlakás-eladásokra koncentrálnak - mondta Illés László.

A QUAESTOR elemzője szerint a piac alaphangulata továbbra is optimista, a BUX-nál a 20.000 pontos lélektani határ áttörése adhat további lendületet. Amennyiben az index értéke nem esik 18.750 pont alá, addig technikai alapon marad az emelkedő trend, és a visszaesések csupán korrekcióknak tekinthetők - tette hozzá.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy vélte, szerdán kifogyhat a BÉT két napja tartó lendülete, a magyar börze teljesítménye jobban fog igazodni a régióhoz, illetve egész Európához, mint hétfőn és kedden.

Balásy Zsolt mérsékelten negatív nyitásra, enyhe korrekcióra számít szerdán.

Kedden a Mol 490 forinttal, 3,40 százalékkal 14.890 forintra erősödött. Az OTP részvények ára 120 forinttal, 2,40 százalékkal 5.119 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 34 forinttal, 4,50 százalékkal 790 forintra emelkedett. A Richter papírok árfolyama 5 forinttal, 0,01 százalékkal 39.200 forintra nőtt. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 100 forinttal, 0,49 százalékkal 20.600 forintra erősödött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.