BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint napirenden a bevándorlási politika

Október végén vizsgálja meg az új bevándorlási politikára vonatkozó javaslatokat az EU.

 Ezzel a bejelentéssel reagált Carl Bildt, az európai integráció soros elnöki feladatait ellátó Svédország külügyminisztere arra az olasz kérésre, hogy legyen koordináltabb uniós fellépés az ügyben.

A közösség bevándorlási politikáját évek óta bírálják – az Afrikából illegálisan érkezők által elözönlött – Itália és más dél-európai tagállamok részéről. Franco Frattini olasz külügyminiszter, aki korábban az EU igazságügyi és belügyi biztosa volt, többször kiállt az erősebb uniós kompetenciák mellett.

Egy a júniusi európai parlamenti választások idején készült felmérésből ugyanis kiderült, hogy az olaszoknak kétszer (69 százalék) olyan fontos ennek az ügynek a rendezése, mint a többi európainak (31 százalék). Frattininek egyúttal az is a véleménye, hogy európai problémáról van szó, és így értelemszerűen az EU-nak kell cselekednie.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.