BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajszálnyi javulás a forint piacán - Hogyan alakulhat a sáv?

Hétfő reggel a forint 270,88/euró volt vételi oldalon, hajszálnyi javulással a pénteki késői 271,09/euróhoz képest.

A közép-kelet-európai valuták hétfőn és általában a héten is várhatóan keveset mozdulnak, mostani sávjukban maradnak, de a dollár valamelyes visszaerősödése ellenük hat, írta elemzők véleményét idézve hétfő reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint hétre várható sávja továbbra is 265-275/euró, még csekély profitkivétel lehetséges ezután is, ha a dollár tovább erősödik, vélik az elemzők.

A zloty is minden bizonnyal bezárva marad a 4,065-4,2000/eurós sávba, hazai makrohírek híján irányzata a nemzetközi hangulattól függ. A cseh korona javulhat, ha a parlamentben esélyt kapnának a pénzügyminiszter megszorító javaslatai, de a cseh valuta valószínűleg akkor sem erősödik 25/euró alá.

A forint pénteken 0,16 százalékkal gyengült, a zloty 0,15 százalékkal gyengült, a cseh korona 0,20 százalékkal erősödött az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.