BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IMF: A következő kormánynak is jut a hitelből

Fél évvel meghosszabbítja a magyar készenléti hitelkeret határidejét a Nemzetközi Valutaalap

Megállapodott a magyar kormánnyal és a Jegybankkal a Nemzetközi Valutaalap(IMF), hogy fél évvel, 2010. október 5-ig meghosszabbítják a Magyarországnak járó nemzetközi hitelcsomagot - közölte az IMF hivatalos honlapja.

Az indoklás szerint a hitelszerződés meghosszabbítására azért került sor, hogy az pénzügyi biztonságot nyújtson a parlamenti választási periódus alatt, illetve az új kormány működésének megkezdése időszakában.

Az IMF misszióját vezető James Morsink nyilatkozata szerint 2010 október 5-ig terjesztették ki a készenléti megállapodást, így a periódus túlhúzódik a parlamenti választások időpontján. A Magyarországnak kifizetett mintegy 1085 millió eurós kifizetést egy 55 millió eurós követi majd a jelentés áttekintését követően.

A fennmaradó összeget négy egyforma, 800 millió eurós csomagban fizetik ki a megállapodást időtartamának végéig. Az előzetes megállapodásról szándéknyilatkozatot írnak, amelyről az IMF vezetése szeptember végén dönt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.