BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán már csaknem olyan népszerű, mint Sólyom

A politikusok népszerűségi listájának élen a sorrend változatlan, bár Orbán Viktor (46 pont) ezúttal csaknem utolérte Sólyom Lászlót (47 pont).

Őket a kormányoldal legnépszerűbb politikusa, Szili Katalin (39 pont) követi - derül ki a Szonda Ipsos által 2009 szeptemberében készített közvélemény-kutatásból, aminek eredményeit a Népszabadság ismerteti.

A hónap talán legérdekesebb jelensége, hogy megállt Dávid Ibolya (32 pont) január óta tartó presztízsvesztése. Sőt valamelyest erősödött is iránta a szimpátia, minden választói csoportban az átlagosnak megfelelő mértékben. Az MDF elnökét - saját pártja támogatói mellett, akiktől 81 pontot kapott - továbbra is főképpen az MSZP szavazói respektálják: 42 pontra értékelték. A Fidesz táborában 27 pontos.

A szocialisták körében ezúttal Bajnai Gordon a legkedveltebb - 61 ponttal -, de tőle alig marad le az 59 pontos Gyurcsány Ferenc és az 58 pontos Szili Katalin. A házelnöki széktől hét év után búcsúzó MSZP-s politikus mindvégig a legnépszerűbb közéleti személyiségek közé tartozott. 2005 és 2007 között többször is rangsorvezető volt, s néhány alkalommal még az idei év első felében is sikerült a csúcsra érnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.