BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szűk sávban mozog a forint

Viszonylag szűk sávban tartotta 270 forintos euróárfolyam feletti értékét a forint: hétfőn délelőtt fél tízkor az eurót 272,00 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 270,65 forint után.

A dollár kissé korrigálta előző heti veszteségeit, a globális devizakereskedelem ázsiai szakaszában, a zárva tartó japán, indiai és szingapúri tőzsdék miatt "megritkult" piacon. A dollár enyhe erősödését részben a korábbi veszteségek szükségszerű korrekciójának, részben pedig a hét két fő eseménye, a Fed kétnapos kamatdöntő ülése és a G20 pittsburghi találkozója előtti kivárásnak tulajdonítják.

Egyéb tájékozódási pontok híján hétfőn a piacok rövid dollár-pozíciókat számoltak fel a Fed-ülés előtt, és profitot fölöztek le a dollárral szemben az elmúlt hetekben árfolyamnyereséget elérő devizák után, így az euró- és jen befektetésekből.

A dollár további erősödését válthatja ki, ha a Fed egy lehetséges kamatemelést sejtet belátható időn belül, illetve, ha a G20 találkozón említést tesznek a dollár gyengeségének hátrányairól.

A dollár erősödését hétfőn nap közben a várakozásoknak megfelelően megállította az 1,4620/euró technikai ellenállási küszöb.

A forint árfolyama az euró/dollár nap közbeni ingadozását szorosan követve a várt sávban, 271,50-272,50 forintos euró árfolyam között mozgott.

Egyéb piacmozgató tényezők híján a devizapiaci árfolyamok a két esemény kezdetéig jelenlegi szintjük közelében ingadozhatnak. A forint árfolyama a várakozások szerint 270/euró felett marad, 1-2 forintos sávban ingadozva.

A dollárt 185,62 forinton jegyezték hétfőn délután négy órakor 1,4640 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frank jegyzése 179,04 forint 178,54 forint után, 100 japán jent 201,46 forinton jegyeztek hétfőn délután négy órakor a péntek délutáni 201,75 forinttal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.