BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újjáéledő amerikai munkásmozgalom

Az amerikai szakszervezeti mozgalom újjáélesztését ígéri az ország legnagyobb szakszervezeti szövetsége, az AFL-CIO elnöki posztjának várományosa.

Richard Trumkát az 56 érdekképviselet 11 millió tagját tömörítő szövetség jövő heti konvencióján választhatják meg a 14 évig elnöklő John Sweeney utódául. Az egykor bányászként dolgozó Trumka a várakozások szerint elődjénél jóval határozottabb hangú politikai szereplővé válhat, harcos stílusa azonban könnyen vissza is üthet.

Egyedüli jelöltként biztosra vehető megválasztása előtt Trumka máris figyelmeztette az egészségügyi reformtevről vitázó politikusokat: számoljanak a munkásmozgalom haragjával a 2010-es kongresszusi választásokon, ha a demokrata ígéretek ellenére sem valósul meg a választható állami egészségbiztosítás.

A szakszervezetek ezt az opciót tartják a legjobb megoldásnak a munkavállalók tehermentesítésére annak érdekében, hogy esélyül legyen visszaszerezni valamit az elmúlt években elvesztett bérekből és egyéb juttatásokból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.