BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: Ne pocsékoljuk el a hitelességünket!

Ha a társaságiadó-bevétel némileg a várakozás alatt marad, az nem rengeti meg a befektetői bizalmat.

A piacok azonban árgus szemekkel figyelik, hogy az új kormány jövőre ragaszkodik-e a költségvetési szigorhoz, és már az első lépéseknek komoly hatásuk lesz, akár jók, akár rosszak lesznek – mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

"Az elemzők és a befektetők szemében az kiemelkedő jelentőségű, hogy hazánk teljesíti-e a kitűzött hiánycélokat. Ez azonban 2009-ben is inkább abból a szemszögből érdekes, hogy a kormány mindent megtesz-e a deficit tartása érdekében" - jelentette ki a politikus.

"A hiánycél elvétése akkor lenne igazán felróható a kormánynak és – a bizalomvesztés okán – hátrányos hazánk számára, ha a túllépést a kiadások elszabadulása vagy a rossz tervezés okozná. A társaságiadó-bevételek vártnál nagyobb visszaesése a lehetséges negatív fejlemények közül még a legkedvezőbb, hiszen kevésbé árt a magyar fiskális politika megítélésének. A PM-ben mindenesetre azt reméljük: a 418 milliárd forintos éves társaságiadó-bevételi cél teljesülni fog" - emelte ki a pénzüggyminiszter.

A teljes interjú a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.