BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Őrizetbe vették Antal Attilát

Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását, hűtlen kezelés gyanúja miatt – erősítette meg Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője a Kemma.hu-nak.

Antal Attilát, aki 2007 januárjától 2008 márciusáig (lemondásáig) vezette a Budapesti Közlekedési Vállalatot, kedden kora délután őrizetbe vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután napközben gyanúsítottként hallgatták ki.

Antal Attila 2008 márciusában egészségügyi okokra hivatkozva mondott le, még abban az évben, decemberben kinevezték a Komárom-Esztergom megyei Vértes Volán Zrt. első emberének. A közelmúltban, január 13-án a fővárosi közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló ad hoc-bizottsága is berendelte, de ott közölte, hogy nem mond semmit, hiszen azzal akár nyomozati érdekeket is sérthetne.

Szótlanságát a 24 Óra és a Kemma.hu kedvéért egy rövid időre megtörte: előbb az eseti bizottsággal kapcsolatban válaszolt az újságírók kérdéseire, majd múlt héten csütörtökön online interjút adott a Kemma.hu olvasóinak. Ez utóbbiban többek között azt is elárulta, hogy az egészségi állapota azóta (a BKV-vezérigazgatói tisztségről való lemondás óta) is folyamatos felügyeletet igényel, és naponta sokféle gyógyszert kell szednie.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.