BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Dow 11 000 pont körül lézeng

Kedden a kereskedés változó hangnemben zajlott, és az Alcoa-jelentésben csalódott befektetők a 8 hete tartó, jelentősebb korrekció nélküli rally további folytatásáról hezitálnak, mely a Dow-t már eddig is 11 ezer pont fölé vitte.

A befektetők kedden reagáltak arra a kevés gazdasági bejelentésre, ami napvilágot látott. A Kereskedelmi Minisztérium közleménye szerint a kereskedelmi mérleg a javított 37 milliárd dolláros januári hiányról 39.7 milliárdra emelkedett februárban. Az elemzők számítottak a növekedésre, de csupán 38.5 milliárd dollárnyi hiányt becsültek. A nyersanyagok exportja és importja a januári hanyatlás után ismét növekedett, azonban a behozatal a kivitelt meghaladó mértékben bővült, és ez okozta a deficit emelkedését.

A Dow Jones 13 pont emelkedéssel (+0.12%) zárt 11 019 ponton. Az S&P 500 index 1 pontot emelkedett (+0.07%), így a napot 1197 ponton fejezte be. A NASDAQ 8 pontot erősödve (+0.33%) került 2466 pontra. A NYSE forgalma 1.05 milliárd részvény volt. 1572 papír emelkedett, 1488 pedig esett; 352 ért egyéves csúcsra, 28 pedig egyéves mélypontra.

Néhány befektető véleménye szerint az Intel kitűnő jelentése átfogó képet vetít ki a piacról. „Ezt a tényt mindenképpen figyelembe kell venni. Ahányszor csak jelentenek, mindig megvan a lehetősége, hogy rövid távon piacmozgató hatása legyen. Szerintem az Intel alapvető cég. Hogy megértsük, mi folyik a világban, a cég kulcsfontosságú, mivel az emberek figyelik és várják, amit ők csinálnak, majd követik.” – mondta Michael Holland, a Holland&Co –tól a CNBC-nek.

Az Intel (INTC $22.75 +0.93) volt a Dow komponensei közül a második, aki jelentést tett. A cég a keddi zárás után a cég bejelentette, hogy a piaci várakozásokat felülteljesítve megnégyszerezte a profitját a bázisidőszakhoz képest. Az elemzők a tavalyi 11 cent után 38 centre számítottak a részvényenkénti nyereség tekintetében.

Az Alcoa (AA $14.30 -1.85%) hétfői jelentésével megnyitotta a jelentési időszakot. A cég eredménye 10 cent volt részvényenként a megelőző évi 59 cent veszteség után. A negyedévet még így is 201 millió dollár veszteséggel zárta a vállalat. A megelőző évi félmilliárdos veszteséghez viszonyított javulás az alumínium áremelkedésének és a kereslet megnövekedésének köszönhető.
A cég a bevételi oldalon sem teljesített igazán fényesen: ugyan a forgalom 18%-os növekedéssel 4.89 milliárd dollárra emelkedett, az elemzők mégis 26%-os javulással, 5.24 milliárdos bevétellel számoltak a megelőző évi 4.15 milliárd dollár után.

A S&P 500-as cégek összesített profitjaira nézve az elemzők 37%-os javulást várnak a megelőző év első negyedévéhez képest, amikor gőzerővel tombolt a válság és a cégek 40%-os profitveszteséget könyveltek el. A cégek összesített bevételei várhatóan 10%-kal emelkednek a mostani jelentésekben.

A mostani jelentési időszakot várhatóan a pénzügyi, a nyersanyag- és kiskereskedelmi cégek vezetik majd. A héten 5 Dow-komponens vállalat is közzéteszi első negyedéves eredményeit. A  JP Morgan jelentése meghatározó lehet a pénzügyi szektor állapotának felmérésében. Ezen túl a Bank of America (BAC) és a General Electric (GE) jelentésére várunk még.

A hét végére már tisztább képünk lehet arról, hogy a magasabb profitokról szóló becslések megjelennek-e a végek beszámolóiban, hogy alátámasszák az elmúlt 8 hét emelkedését.

S&P 500 (SPY)
Kétepizódos történet zajlott tegnap. A nap rosszul kezdődött a növekvő deficit híre miatt. A bankszektor lehúzta az indexet, miután a az ágazatot és néhány részvényét az UBS befektetési bank leminősítette. Amikor a piac már közel fél százalékos mínuszban volt, a 119-es szinthez közel megérkeztek a vevők, és kellően olcsónak találták az árakat ahhoz, hogy vásárlásba kezdjenek. Így kiradírozták a korábbi veszteséget, és újabb éves csúcsra emelték a piacot.

A részvénypiac folytatja emelkedését, és az elmúlt nyolcból hét héten is növekedést ért el. A befektetők januári globális lassulásról szóló aggodalmainak helyére a gazdaságról szóló növekvő magabiztosság került.
Hétfőn az index új 2010-es csúcsot állított fel, egy Doji és NR7-es gyertyaalakzattal. Ez azt jelenti, hogy a legrövidebb kereskedési tartomány az index számára az elmúlt hét nap kereskedése. Figyelembe véve a múlt heti emelkedést és a gyertya mintázatok kombinációját, korrekció közeledik. Ha ez bekövetkezik, figyelnünk kell az április 1-én kinyitott gap-re a 117-117.10-es tartományban.

Első támasz: 115.24
Második támasz: 108.94


Az index 0.82 pont, +0.07% emelkedéssel 1197.30 ponton zárt.

NAPI CHART


NASDAQ (QQQQ)
A Palm (PALM $5.20) közel 14%-ot zuhant, miután a múlt hét eleje óta körülbelül 60%-ot száguldott. A Goldman Sachs lett megbízva azzal, hogy az okostelefon-gyártóra vásárlót keressen.
A befektetők optimistán várják a Google (GOOG $587.37) csütörtöki gyorsjelentését. A részvény +2.56%-ot emelkedett.

A NASDAQ folytatta emelkedését, és hétfőn újabb 52 hetes csúcson zárt. A részvények az idő nagyobbik részében oldalaztak, de az index az Intel jelentése előtt feléledt.

Első támasz: 42.12 (az éves mélypont)

Második támasz: 46.44 (március 4-én kinyitott gap)

Az index 8.12 pont, +0.33% mozgással 2465.99 ponton zárt.

NAPI CHART


Félvezetők ($SOX)
A félvezető szektor jelenleg 52 hetes csúcsán tartózkodik, és február 5-i, 200 napos mozgóátlaggal támogatott mélypontja után tovább emelkedik.
Ha korrekció következik be, annak célja a szokásos EMA20 lesz 368.77-nél, illetve az EMA50 357.46-os értéke. A jelenlegi trend folytatásához az említett mozgóátlagoknak támaszul kell szolgálniuk az index számára egy esetleges korrekció során.

A szektor 2.33 pont, +0.61% változással 381.30 ponton zárt.

NAPI CHART


Bankok ($BKX)
A bankszektor az év eleje óta egyike a legerősebb ágazatoknak. Kedden a szektor több részvénye is leminősítést szenvedett el. Ez jelentette a legnagyobb nehézséget az S&P500 index számára.

Maga a bankszektor is csapást kapott az UBS banktól, aki a teljes regionális banki ágazatot eladásra minősítette le. Az indok a hitelpiac lassú és nehézkes felépülése és a gyenge ingatlanpiac. A lerontott kilátású részvények között van a KeyCorp (KEY), a Huntington Bancshares Incorporated (HBAN), a Regions Financial (RF), és a TCF Financial (TCB) is.

A jelentési időszak a JP Morgan és a Bank Of America beszámolójával folytatódik.

Első támasz: 43.30 (a novemberi mélypont)
Második támasz: 50.5

Az index 0.62 pont, -1.11% emelkedéssel zárt 55.35 ponton.

NAPI CHART


Biotech ($BTK)
A biotechnológia ágazat a 2010 győztese, a legerősebb szektor az év eleje óta 33%-os hozamával.
Miután folyamatosan új csúcsokra törtek, a befektetők jelenleg még pihegnek, az ágazat pedig oldalazik.
A jelenlegi oldalazó mozgás és a magaslatok megtartása azt mutatja, hogy a befektetők a nyereségek konszolidálását inkább az idő, mint az árak dimenziójában teszik. Az ágazat azonban hamarosan összeszedheti a szükséges erőt, és folytathatja emelkedését.

Első támasz: 1212 pont

A szektor 3.57 pont, -0.29% mozgással 1235 ponton zárt.

NAPI CHART


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.