BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eredményes a magyar leány

A Gefco csoport a válság ellenére 2009-ben is megőrizte jövedelmezőségét 102 millió eurós profitjával, amely a teljes forgalmának a 3,5 százalékát adja (2008-ban 3,6 százalék volt). Tavalyi bevétele elérte a 2,9 milliárd eurót, ez 18,3 százalékkal marad el az azt megelőző évitől. Ez a globális autógyártás visszaesésével, illetve általánosságban a kevésbé kedvező ipari környezettel magyarázható.

A jövedelmezőség fenntartása számos, egymással összefüggő lépés eredménye. (A kiadások és a működési költségek rendkívül szigorú kézbevétele, a főbb piacokon az eladási szint fenntartására való törekvés, valamint a nyugat-európai autóipari piacok állami beavatkozásból (leginkább az autóvásárlásra ösztönző akciókból) eredő fellendülése a negyedik negyedévben.

Az olyan stratégiai régiók, mint Közép- és Kelet-Európa, valamint Dél-Amerika viselték a legnehezebben a válság hatásait tavaly. Az előbbi térségben az összforgalom 278 millió euró volt, ez 19 százalékkal alacsonyabb a 2008. évinél. Dél-Amerikában 149 milliós forgalmat értek el, ez 16 százalékkal marad el a tavalyelőttitől. A Gefco kiváló teljesítményt könyvelhet el a világ többi területén, különösen a Maghreb országokban és Kínában, ahol 50 százalékkal nőtt a forgalom, és elérte a 15 millió eurót.

A csoport – amelynek világszerte négyszáz telephelye van és 9400 munkatárssal dolgozik – már stabilan megvetette a lábát Nyugat-, Közép- és Kelet-

Európában, s folytatja a terjeszkedést a többi stratégiai fontosságú régióban is. Az idén két újabb országban, Kazahsztánban és Bulgáriában is leányvállalatot nyit.


Eredmények. A magyarországi Gefco-leányvállalatnak a válság ellenére is sikerült jó eredményekkel zárnia az elmúlt évet. A forgalom elérte a 4,4 milliárd forintot, ez körülbelül 10 százalékkal marad el a 2008. évitől. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.