BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nálunk a legnagyobb az infláció

A magyar pénzromlás a leggyorsabb. Az eurózóna inflációja 1,4 százalékra esett. Havi alapon nem változott a fogyasztói árindex.

Egy évvel ezelőtt -0,1 százalék volt a ráta. Az EU-ban a fogyasztói árindex 1,9 százalék 2010 júniusában. Egy évvel ezelőtt 0,6 százalék volt az index.

A legalacsonyabb inflációval rendelkező ország (defláció volt) Írország (-2%) 2010 júniusában. Magyarország azokhoz az országokhoz tartozik, ahol a legmagasabb volt az infláció (5%), csak Görögországban (5,2%) volt magasabb.

Éves alapon csúcstartók vagyunk, 5,2%-ot romlott a pénz értéke Magyarországon. Írország sincs jobb helyzetben, csak ők éppen deflációval küzdenek, ennek mértéke 2,5%. A defláció is veszélyes, ugyanis ha folyamatosan javul a pénz értéke, akkor az egyének elhalasztják fogyasztásaikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.