BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ütötte az eurót a portugál leminősítés

Portugália leminősítése átmenetileg gyengítette az eurót. A Piacokra úgy látszik nincs jelentős hatása az adósbesorolás rontásának.

Miután a Moody’s két fokozattal leminősítette a Portugália adósbesorolását, stabil kilátással, a közös európai fizetőeszköz gyengülni kezdett a dollárral szemben, délelőtt 11 órakor 0,46 százalékos mínuszban tartózkodik az árfolyam, 1,254-es szinten áll.

A piacokra azonban korlátozott hatást gyakorolt a leminősítés. A jövő heti stressz teszt eredménye nagyobb hatással lehet a piacokra.

Az Equilor azt írja, hogy a negatív hangulat nem sokáig tartott a piacokon, intézményi befektetők bizalmat szavazhattak az eurózónás tagállamok hiány- és adósságcsökkentő intézkedéseinek. Spanyolország államadóssága nagyobb, mint Portugáliáé, és a befektetők hisznek a spanyol reformtörekvések sikerében.

A forint elvesztette tegnapi lendületét, a frank 208,89 forintba, az amerikai dollár pedig 222,06 forintba kerül.


A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.