BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euró sem bír a frankkal - Még csak most jön a neheze?

Talán megáll a frank erősödése, de az amerikai piacnyitás meghatározó lesz. Ha szakadnak a piacok, akkor mi is zuhanhatunk.

Megnyugodni látszik a hazai fizetőeszköz, az euró sem gyengül tovább a svájci frankkal szemben. A frank tegnap átvitte a 220-as árfolyamot a forinttal szemben és 1,3 alá erősödött az euróval szemben.

Ma hajnalban a borongós hangulat és többek közt a befektetők kockázatkerülő magatartása miatt tartósan 1,3 alatt maradt az euró a svájci devizával szemben, és egy frankért 222 forintot is kellett adni. Az euró 1,295-ös szinten küzd az alpesi devizával.

Az euró azóta sem tudott visszakapaszkodni a lélektani határnak számító 1,3 fölé, a svájci gazdaság bivalyerős, a fundamentumok alátámasztják az erős fizetőeszközt. Ez a forintnak sem kedvez, a frankhiteleseknek kritikus időszak következhet, ugyanis sosem tartózkodott még ebben a zónában a svájci frank.

A magyar gazdaság különösen sérülékeny, a régiós devizáktól némileg elszakadva mozog a forint árfolyama az utóbbi hónapokban.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A lengyel zloty kevesebb mint 1 százalék gyengülés mutat február óta az euróval szemben, a cseh korona erősödött. A román lej 4,2 százalékot gyengült ugyanezen időszakban, míg a forint 6,5 százalékos esést mutat.

Az euró reggel 286 forintba került, 287,3-as szinten stabilizálódni látszik az árfolyam. A frank 222,7 forintig erősödött a forinttal szemben, jelenleg 221,8 forint körül áll.

Elemzéseket itt olvashat:

Drágaságra van ítélve a svájci frank

A forint zuhanását nem állítja meg semmi?

Frank: Még kétszázhúsz alatt - ijesztő adóssága van a frankhiteleseknek

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.