BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stagnál a kiskereskedelem az eurózónában

Az eurózónában nem változott a kiskereskedelem volumene júniusban, az EU-ban 0,1 százalékkal növekedett.

A kiskereskedelem volumene változatlan az euróövezetben, az EU-27-ben 0,1 százalékkal emelkedett júniusban az előző hónaphoz viszonyítva. Az előző év azonos időszakához képest 0,4 százalékkal növekedett az euróövezetben és 0,5 százalékkal az egész EU-ban.

A tagállamok közül, ahol az adatok rendelkezésre álltak, 11 országban emelkedett a kiskereskedelmi forgalom és 6-ban csökkent. A legnagyobb emelkedés Romániában figyelhető meg, 3,1 százalék, Szlovákiában 2,6 százalék, Belgiumban és Lengyelországban egyaránt 1,6 százalék. Franciaországban 1,3 százalékkal és Portugáliában 1,1 százalékkal csökkent havi alapon.

Az előző év azonos időszakához képest Romániában 4,3 százalékos növekedés, Belgiumban 4,1 százalékos és Finnországban 3 százalékos növekedés volt tapasztalható. A legnagyobb visszaesés Litvániában 8,7 százalékos, Bulgáriában 6,8 százalékos és Észtországban 4,1 százalékos csökkenést mértek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.