BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A devizahitelesek jól jártak az elmúlt egy hónapban

A forint nem gyengült jelentősen a vezető devizákhoz képest a rossz hangulatban, jelenleg az előző záráshoz kapaszkodik a hazai deviza.

A forint reggel gyengülni kezdett a vezető devizákkal szemben: Az euró hajnalban 277,3 forinton állt, reggel 277,5 forinton jegyezték, a tőzsdék nyitása előtt pedig 277,9-ig szökött fel az árfolyam. Jelenleg 277,4 forint a közös európai deviza.

Az eurózónából érkező negatív hírek hatására a befektetők némileg a kockázatkerülés felé fordultak, mely a frank erősödését hozta magával. A Moody’s leronotta Spanyolország adósságának besorolását, az ír bankmentés költsége meghaladhatja Dublin által prognosztizált szinteket.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A frank hajnalban 1,331 euróba került, reggelre 1,328-as szintre erősödött, jelenleg 1,329-es szinten áll a bankközi devizapiacon.

A forint előző napi záróárfolyama 208,23-as szinten alakult a frank tekintetében, reggelre 209,2-ig kúszott fel az árfolyam, melyhez hozzájárult az euró frankkal szembeni rossz teljesítménye.

Augusztus végén még 288 forintba került egy euró, a térség legjobban teljesítő devizájává vált a forint az elmúlt hónapban. Tegnap 4 havi csúcs közelében állt, 276 alatti szinten.

A 275-ös támasz letörésével kitörhetne a forint a nyári sávból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.