BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belehúzott a forint - Közelben a 215-ös szint a frankkal szemben

A forint magára talált, a tőzsdéken jó hangulat uralkodik délután az amerikai munkanélküliségi adatok közzététele után.

A hazai deviza erősen kapaszkodik vissza az elmúlt napok gyengülési hulláma után, délután 216 forint alatt jegyzik az alpesi devizát. A forint a régiós fizetőeszközökkel együtt kezdett el erősödni.

Az euróért 283,6 forintot kell adni jelenleg, a dollárt 221 alatt jegyzik.

Az euró 1,305-ről 1,3127-es szintre erősödött a frankkal szemben.

Fizetőeszközünk teljesítményére jelentősen hatnak a nemzetközi folyamatok, a mostani forinterősödést sem belső tényező okozta. A globális hangulat javulása, a kockázatkerülő magatartás mérséklődése segíti a forintot is.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Amerikából a vártnál jobb munkanélküliségi adatok érkeztek, ezután az euró erősödni tudott az alpesi devizával szemben és a forint is.

Ma 219-es szintről erősödött 216 környékére a forint a frankkal szemben.

Az európai tőzsdék felkapaszkodtak a vártnál jobb adatok közzététele után, így a BUX is, negatív tartományból emelkedésbe váltott. Az OTP 4975 forintra erősödött, majdnem 2 százalékkal.

A vártnál jobb piaci adatok hatására a befektetők örülnek, akik double-dipre számítottak zárták a short pozíciókat, ennek lehetünk most tanúi - értékelte a Concorde elemzője.

A részvénypiacok emelkedtek, jó hangulatú délutánnak nézünk elébe - szól az elemzés. További részletek a Concorde Facebook oldalán.

15:45

Az Egyesült Államokban is felébredtek a befektetők, a tőzsdék több mint 1 százalékos pluszban tartózkodnak. A DOW 1,03 százalékot erősödött 10426,9 pontra, az S&P 500 1,19 százalékos pluszban 1103,1 ponton áll, míg a Nasdaq 2230,71 pontra 1,4 százalékot erősödött.

Az euró és a forint is tovább erősödött a frankkal szemben, az euró 1,315-ös szinten áll, a hazai deviza a 215-öt vette célba. Jelenleg 215,2 forint az alpesi deviza ára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.