BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem bír erősíteni a forint - 220 felett a frank

A svájci frank ára délelőtt 220 forint fölé emelkedett, az euró is gyengén teljesít az alpesi devizával szemben. Ha a svájci gazdaság nem érzi meg az erős frankot, az gond lehet.

Délelőtt 10 óra óta stabilan 220 forint felett tartózkodik a svájci frank, az alpesi deviza úgy tűnik, nem tud gyengülni.

Az euró hajnalban 1,298 frank volt, reggelre 1,292-re változott az árfolyam, jelenleg 1,2889-re gyengült az euró.

Az euróövezet nem nyugodhat meg, a növekedés mérséklődésének jelei kezdenek megmutatkozni. Az ipari termelés stagnálást mutat havi alapon az euróövezetben, és az EU-27-ben is. A német ZEW index alakulása kiábrándító, az elemzői konszenzust jóval alulmúlta az intézet ma publikált adata.

Magyar vonatkozásban: az ÁKK mai aukciója sikeres volt, a terv felett bocsátottak ki kincstárjegyeket, a hozam csökkent egy héttel ezelőtti azonos futamidejű papírokéhoz képest.

A közös európai valuta gyengült a dollárral szemben, délelőtt 1,2913-as szintet is láthattunk, jelenleg 1,2837 dollár egy euró.

A forint az euróval szemben is rosszul teljesít, 283,2-ről 284,25-ös szintig gyengült a hazai fizetőeszköz.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.