BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétfői szintre ütötték vissza a forintot

A hazai fizetőeszköz ezen a héten megismerkedhetett a 271 és a 275 körüli árfolyammal is az euróval szemben, péntekre a felső határ közelébe került a forint.

Az euró hajszálpontosan 275 forintba került hétfő reggel, a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban 274-ig erősödött, majd az árfolyam alatt tudott zárni. A keddi kereskedésben gyakorlatilag változatlan szinten maradt a kurzus, némi volatilitással 273,5 forinton állapodott meg az euró/forint árfolyam.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Szerdán tovább erősödött a hazai deviza: reggel elérte a 273-as szintet. Kondrát Zsolt lapunknak elmondta: megfigyelhető, hogy a 14 napos mozgóátlag mentén erősödött a forint az utóbbi napokban. Az elemző kifejtette: a 270-es szint egy nagyon komoly ellenállás, de hiteles költségvetéssel tovább erősödhet a forint. Ennek feltétele, hogy a piaci szereplők hitelesnek tartsák a költségvetés részleteit, és ne romoljon a nemzetközi hangulat – emelte ki az elemző.

Orbán Viktor szerda délután kijelentette: válságadót szed be három ágazattól összesen 161 milliárd forint értékben, a kormány terve szerint 2011 végéig beszűntetik a magánpénztári befizetéseket, és PPP konstrukcióban sem valósítanak meg beruházásokat. A forint szerda este a 272-es szint körül zárt.

Orbán nem nyűgözhette le a hitelminősítőket

Csütörtök reggel tovább menetelt a hazai deviza, egészen 271-ig, majd gyors gyengülésen ment keresztül: 274-es szintig esett a forint, miközben a kötvényhozamok jelentősen emelkedtek.

Orbán bejelentéseivel tartható az idei és a jövő évi hiánycél is, mely megnyugtató a befektetők számára; ugyanakkor strukturális reformokat vártak és nem „ideiglenes” intézkedéseket, melyek rontják a befektetői környezetet. Egyes elemzők szerint az akcióterv megismert elemei növekedésellenesek. A forint 274-es szint felett zárt csütörtökön.

Péntek reggel a 274-274,8-as árfolyamsávban folyt a kereskedés, a 275-ös szintet is elérte a forint. Felülről a 200 napos mozgóátlag tartja a devizát, 275,25 körül, mely igen fontos technikai szint.

Október 1-jén a 200 napos mozgóátlagot is átvitte a hazai deviza, napon belül az elmúlt héten volt, hogy fölé került, de nem zárt felette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.