BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örömhír a frankhiteleseknek - Egyre olcsóbb a svájci frank

Az euró erősödik, mely segíti azt, hogy a frank egyre olcsóbb legyen forintban kifejezve. A frank/forint árfolyam másik lába, az euró/forint lényegében nem mozdult.

A hazai deviza 274 és 274,8 között mozog az euróval szemben, a 274,5-ös szint környékén állapodott meg az árfolyam. A forint pénteken a régiós devizákkal együtt mozog. A piac kivár, a kormány bejelentései, a válságadók és a nyugdíjpénztári befizetések szüneteltetése nem nyugtatta meg oly mértékben a pénzpiaci szereplőket, hogy további erősödést tudjon elkönyvelni a forint.

Mit mondd a szakma Orbán terveiről? Surányi, Bod Péter Ákos, Oszkó a nyugdíjhelyzetről - Élő videó

Az euró ralin van a frankkal szemben, a zárás 1,34 felett alakult, s délelőtt 1,348-ig erősödött a közös európai fizetőeszköz, mely tényező segítette azt, hogy a frankért kevesebb egységet kelljen adni a hazai devizából: 204,6 körüli szintről 203,7-re változott az árfolyam.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A dollárral szemben már csütörtökön 1,4 felett járt az euró, péntek délelőtt elérte az 1,41-es szintet. Az euró egyre erősebb, mely (köszönhető a dollár gyengülésének is) nem segíti az eurózóna kilábalását a válságból. Az árfolyamháborúval kapcsolatos feszültségek fokozódni látszanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.