BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább zuhan a forint

A forint tovább zuhan, már 278 forint az euró.

Az eurót 278 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon fél 4 előtt, napon belül majdnem 1 százalékos a gyengülés.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Reggel még 275,5-ös szintet is láthattunk.

A dollár erősödött, mely a feltörekvő devizáknak kedvezőtlen: a régiós fizetőeszközökkel együtt gyengült a forint, némileg jobban, mint a versenytársak devizája. A dollár tovább erősödött, 1,38-as szintre került az euróval szemben.

A Bloomberg kockázatkerülésről ír: a kínai jegybank kamatemelése után a forint és a zloty gyengült az euróval szemben.

A következő támasz 279,8-as szint körül található – mondta Kondrát Zsolt, az MKB Bank elemzője.

A hazai deviza szeptember 28-a óta nem járt ilyen gyenge szinteken az euróval szemben.

15 óra előtt

A forint tovább gyengült az euróval szemben: délután 277 egységet kérnek a hazai devizából az euróért. Reggel még 275,5-ös szint körül mozgott a jegyzés.

A 275-ös lélektani szint, majd a 200 napos mozgóátlag (275,3 körül) fölé gyengült a forint hétfőn. Kedden folytatódott a gyengülési hullám.

A forint svájci frankkal szembeni jegyzése lényegében reggel óta nem változott: a nyitás 206 forint felett alakult, napközben 206,2 és 207 forint között változott a frank árfolyama.

Jelentősebb esés azért nem következett be, mert az euró teljesítménye kedvezően alakult a svájci frankkal szemben, 1,337 körüli szintről 1,34-re erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.