BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vágtázott ma a forint

A forint ma áttörte a lélektaninak számító határt az euróval szemben, kitört a nyári sávból, és a technikai elemzés szempontjából nagyon fontos 200 napos mozgóátlagot is átvitte.

A forint délelőtt folyamatosan erősödött, a befektetőkre nem gyakorolt hatást a KSH 2009-es deficitjelentése, a kedvező nemzetközi hangulat segített a hazai devizának.

Az euró jelenleg 274 forint, a frank 204 forintnál is olcsóbb a bankközi devizapiacon.

A 200 napos mozgóátlag áttörése után 273,5-ös szintig erősödött a forint az euró tekintetében, utána 274 körül stabilizálódott az árfolyam. Az amerikai dollárt 200 forint alatt jegyzik.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekinthetik!

13 óra után

Az eurót jelenleg 273,5 forintos szinten jegyzik a bankközi devizapiacon, mely az elemzők által megjelölt technikai szintek alatt van. A frank tekintetében is egyre erősebb a forint: 203 forint az alpesi deviza. „A régió erősödik az euróval szemben, a forint ennél jobban erősödik” – fogalmazott Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető elemzője.

A sáv 276-291 között volt, melyben a forint mozgott az elmúlt időszakban, a sáv alja többször meg is fogta a forintot, most átvitte a 200 napos mozgóátlagot. Ez segítette a forint további erősödését: voltak pozíciók, melyek tovább erősítették a hazai devizát – fejtette ki az elemző.

Egyértelmű makrogazdasági adatok nem mutattak irányt, világos, hogy lassabb növekedési ütemre kell felkészülni, de a W-alakú válság nem látszik kirajzolódni - mondta Kondrát Zsolt.Az alapvetően kedvező hangulatban érvényesülni tudott a kormány bejelentése, hogy a 2011-es költségvetési hiányt a GDP 3 százaléka alá szorítja. „Egy romló hangulat azonban gyors korrekciót hozhat.”

Látható, hogy az elmúlt hetekben ha a régiós devizák erősödtek, akkor a forint többet erősödött az euró tekintetében, ha a régiós devizák gyengültek, a forint kevesebbet gyengült – húzta alá az elemző.
„A kormány kommunikációjában bekövetkezett változás hatására a felárak elkezdtek leépülni.” Alapvetően erősödést és hozamcsökkenést okozott a deficitvállalás.

„Év végére 275-ös árfolyamot valószínűsítettünk” – nyilatkozta a Világgazdaság Online-nak Kondrát Zsolt. Hozzátette: „Ez most megvan, és rövidtávon erősödhet a forint, a 270-es árfolyamig fontosabb szint nincs.” Azonban a forint visszatesztelheti a 200 napos mozgóátlagot is.

A nemzetközi háttér, ami meghatározó, romló hangulat visszafordíthatja az egész folyamatot – fejtette ki az elemző. A forint 270 alá is kerülhet az euróval szemben, ha nem következik be hangulatváltozás és a költségvetésben látszódnak a lépések, melyekkel elérhető a jövő évi hiánycél.

12 óra után

A forint ma délre áttörte a lélektani határnak számító 205-ös határt, augusztus 16-a óta nem látott szinten jár a hazai deviza, így egy svájci frank árfolyama 204,26 forint. A dollárral szemben is erősödött a forint, 199,78 hazai devizát kérnek egy amerikai dollárért, így új öt hónapos csúcsot ért el a forint.

Az uniós devizával szemben is hónapos csúcsokat ért el a forint. Négy hónapja nem látott szintre erősödött a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, melyért így 274,33 forintot kértek.

10 óra után

A hazai deviza 206-os szint alá kapaszkodott a frankkal szemben, jelenleg 205,9 forint a frank. Az erősödés az euró jó teljesítményének köszönhető.

Az euró 1,34-es szint fölé erősödött a frankkal szemben, elérte az 1,343-as árfolyamot, majd 1,341-es árfolyamon állapodott meg az euró.

A forint árfolyama az euró tekintetében szűk sávban mozog, az előző 276,2-es zárás után 275,8 és 276,6 között ingadozik.

Az amerikai dollár 202 forintnál is olcsóbb a bankközi devizapiacon: jelenleg 201,75 forint a dollár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.