BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszba húzta az OTP a tőzsdét

Kora délutánra stagnált a Mol, az OTP pedig lassú de stabil erősödést mutatva pluszba húzta a tőzsdeindexe. A vezető európai indexek közelítik nyitóértéküket és egyre több pozitív tartományban mozog.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,24 százalékos pluszba váltott délutánra, a tőzsdeindex így 22 006,16 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP vezeti a kereskedést a pesti parketten. A bankpapírok iránt több mint 5 milliárdos kereslet mutatkozik, így a papírok árfolyama 1,26 százalékkal 5 200 forintig emelkedett. A Mol a tegnapi zuhanását követően délutánra nyitóértékéig 20 200 forintra erősödött vissza.

A Richter még mindig mínuszban tartózkodik, a gyógyszeripari részvények árfolyama 0,52 százalékkal 45 450 forintra csökkent. Az MTelekom továbbra is a negatív lista élén áll. A távközlési papírok 1,55 százalékkal 570 forintig csökkent.

Az európai indexek jelenleg is vegyes képet mutatnak, azonban terjed az optimizmus. A német DAX is nyitóértékéhez tért vissza délutánra, az FTSE 100 pedig már 0,64 százalékos pluszt ért el. A lengyel WIG20 0,64 százalékkal erősödött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.