BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább esik a forint

A forint délután gyengült a bankközi devizapiacon.

A forint tovább gyengült a bankközi devizapiacon, 278,5 forint felett is állt a kurzus. Az euró 1,3-as szint alá esett a svájci frankkal szemben, emiatt a frank egyre drágább forintban kifejezve.

A reggeli 212,8-as szintről délután 213,8-ig gyengült a forint az alpesi devizával szemben. Délutánra 214,75 forintra kúszott fel a svájci frank árfolyama.

A kockázatkerülés felerősödött, a vezető európai tőzsdeindexek esésnek indultak, elveszett a délelőtti előny.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A számos tagállam által szorgalmazott eurókötvények ellen, ugyanakkor a közös európai valuta megszilárdítása mellett foglalt állást a német kancellár és a francia elnök pénteken a Freiburgban tartott kormányközi konzultáción.

A piac „ideges” az európai adósságválság miatt: egyelőre úgy tűnik Németország a radikális kiadáscsökkentésen kívül más utat nem lát, hogy megoldódjon az eurózóna adósságválsága.

Angela Merkel és Nicolas Sarkozy egyaránt úgy vélte, hogy az eurókötvényről folytatott vita megosztja Európát. Mind a ketten hangoztatták, hogy a felhalmozott adósságaiért minden tagállam maga köteles garanciát vállalni, az nem hárítható át másokra. Egyúttal szorgalmazták az uniós tagállamok gazdaságpolitikájának jobb összehangolását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.