BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megúszta a pofont a forint, pedig gyenge adat érkezett

Délutánra elfogyott a forint ereje, és a reggeli 268,7 forint alatti kurzusról 269,6-ig gyengült az euróval szemben.

A forint gyengült délutánra az euróval szemben, pedig a Moody’s hitelminősítő felől napközben nyugtató hírek érkeztek kedden. Az eurót 269,6 forinton jegyzik délután, melyre a reggeli 268,7 alatti szintről esett a hazai deviza.

A Moody’s kijelentette: nem várható, hogy a „bóvli”, vagyis a befektetésre nem ajánlott kategóriába minősítik le Magyarországot. A leminősítés kockázatát valószínűleg már kiárazták a piacok, ezért nem mutatkozott elmozdulás a hírre.

A Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) sikeresen értékesített kincstárjegyeket, a hozam sem mozdult el jelentősen.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Azonban reggel a forint jelentősebb gyengülésére is lehetett volna számítani: az ipari termelés drasztikusan visszaesett decemberben. Ez egyes elemzők szerint a növekedési várakozásra is hatással lehet.

A svájci frankkal szemben kedvezőbb szintekre evezett a forint: 205,75 forinton jegyzik az alpesi devizát a tegnap esti 207, és a reggeli 206,2 után. A dollár éppen 197 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.