BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új tulajdonosa lesz a Bramacnak

Új tulajdonosa lesz az osztrák Bramac csoportnak; a luxemburgi székhelyű Monier Group megvásárolja a Bramac csoportban lévő 50 százalékos Wienerberger-üzletrészt, és ezzel tulajdonrésze 100 százalékra nő - közölte a Bramac magyarországi menedzsmentje az MTI-vel.

A veszprémi székhelyű Bramac Kft. közlése szerint a tranzakcióval - amelyet a versenyhivatalnak is jóvá kell még hagynia - az új tulajdonos tovább erősíti a Bramac piaci pozícióit.

Az 50 százalékos tulajdonrészért a Monier 40 millió eurót fizet a Wienerberger AG-nek. A luxemburgi székhelyű Monier Group a világ 42 országában van jelen, és 2009-ben 9667 dolgozóval 1,245 milliárd euró árbevételt ért el.

Az osztrák Bramac magyarországi leányvállalata Veszprém megye száz legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalata közül a 22. helyen áll, 169 dolgozót foglalkoztat. A beton tetőcserepet és tetőrendszereket gyártó veszprémi vállalat 2009-es árbevétele 6,7 milliárd forint volt, mérleg szerinti eredménye 336 millió forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.