BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esélyt kapnak a kis cégek

Az Audi és az Opel gyárbővítésének közelmúltban bejelentett állami támogatása előtérbe helyezte a beszállítói vállalkozások helyzetét.

A hírek alapján várható, hogy a legnagyobb beruházó vállalatok – Mercedes, Audi, Opel – szélesítik magyarországi beszállítóik körét. A multinacionális cégek feltételei szigorúak: a magas minőségi és minőségbiztosítási követelmények mellett az alkatrészgyártótól szállítási pontosságot és rugalmasságot egyaránt elvárnak.

Az államnak és a bankrendszernek is jobban kell támogatni a külföldi vállalatokkal együttműködő vállalkozásokat – hangzik szakértői körökből az egybecsengő vélemény. Annál is inkább, mivel ezáltal a hazai kis- és középvállalkozások a világpiacon is versenyképessé válhatnak.

Miközben a betanított munka részaránya csökken, a beszállítói piramis alján lévő kis cégeknél nem keletkezik a szükséges fejlesztésekre elegendő nyereség. Ezért született az a szakértői javaslat, hogy a beszállító igényeinek megfelelő, hosszabb lejáratú, akár 3-4 éves forgóeszközhiteleket biztosítsanak a bankok, ha a cég stabil beszállítói kapcsolatot tud felmutatni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.