BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdőlhet az oszágos melegrekord, extrém UV-B sugárzás lesz

A hőség miatt az ország nagy részére másodfokú, a Nyugat-Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Ismét megdőlhetnek a melegrekordok és megint extrém erős UV-B sugárzás várható.

Kolláth Kornél, az OMSZ veszélyjelző munkatársa elmondta: csütörtökön ismét fokozódik a hőség. A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén a 27-28 Celsius-fokot is meghaladhatja, a maximum várhatóan 35-36 fok lesz, egyes déli területeken viszont elérheti a 38 fokot is.

Egy közeledő hidegfront miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében lehet valamivel enyhébb időre számítani, de még ezeken a területeken is 30 fok körül lesz a napi csúcshőmérséklet - tette hozzá.

Kolláth Kornél szerint elképzelhető, hogy megdől az országos melegrekord, de talán a budapesti is. Az országos csúcsot Örkény tartja 37,2 fokkal, Budapesten az elmúlt években 36,7 fok volt a legmagasabb hőmérséklet július 14-én.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.