BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azért sem vásároltunk többet!

A kiskereskedelmi forgalom volumene továbbra is gyakorlatilag stagnál - ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adataiból.

A júliusi forgalom 0,3 százalékkal elmaradt az előző havitól a szezonálisan és naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Tavaly júliushoz képest 1,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Az eddigi legnagyobb idei forgalomcsökkenésben a tavalyi magas bázisadatnak is hatása lehetett.

A kiskereskedelmi forgalom volumene az első negyedévben 0,5 százalékkal elmaradt az előző évi - 4,2 százalékos visszaesést mutató - alacsony bázistól, a második negyedévben 0,2 százalékkal nőtt. A forgalom 2007. áprilisától 38 hónapon keresztül 2010. júliusáig egyszer sem érte el az egy évvel korábbi szintjét.

2010-ben csupán a harmadik negyedév három hónapjában mutatott növekedést a kiskereskedelmi forgalom, idén viszont az első hat hónapban is háromszor (januárban, februárban és májusban) regisztrált emelkedést a statisztika. Ezekben az esetekben a bővülés mértéke egyszer sem haladta meg a két százalékot, idén májusban 1,7 százalékos volt a növekedés, amit 0,9 százalékos visszaesés követett júniusban.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.