BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magánnyugdíj: 77 ezren maradtak

A Stabilitás Pénztárszövetség adatai szerint valamivel több mint 22,5 ezren döntöttek úgy a magán-nyugdíjpénztári tagok közül, hogy visszalépnek az egypilléres állami rendszerbe. A tavaly év végén nyilvántartott 100 ezer fős tagság ezzel 77 ezresre apadt. A visszalépők a tavalyihoz hasonlóan az idén is megkaphatják a reálhozamot és a tagdíjkiegészítést.

Mivel a maradókra vonatkozó hatályos jogszabályok és a kormányzati ígéretek között ellentmondások voltak, Szabó Máté ombudsman arra kérte a nemzetgazdasági tárcát, hosszabbítsa meg a döntés előtt állóknak a március 31-i határidőt. A minisztériumban viszont közölték: mivel törvényben szereplő határidőről van szó, nem módosíthatnak. A maradóknak bizonytalanságot jelent, hogy tagdíjbevételek nélkül maradt pénztáruk miként képes talpon maradni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.