BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehéz évkezdet a vidéki szállodákban

Míg a budapesti szállodák kihasználtsága és szobaárai mérsékelten emelkedtek az első negyedévben, vidéken a kihasználtság és az ár egyaránt csökkent - közölte a Magyar Hotel Monitor pénteken az MTI-vel.

Vidéken különösen a 3 csillagos szegmensben romlott a helyzet, a jó januárt követően az elmúlt évi igen alacsony foglaltsági értékeket sem sikerült elérni februárban és márciusban.

A vidéki szállodák helyzetének nehézségét mutatja az is, hogy nominálértéken a 2012-es átlagárak csak a 2010-es árszint 90,5 százalékát érték el.

A budapesti 4 és 5 csillagos szállodák kihasználtsága javult a tavalyi első negyedévhez képest, az elemzés készítői azonban megjegyzik, hogy a bázis - a Malév leállása miatt - alacsony volt.

Az elemzést készítő Magyar Hotel Monitor az egyetlen, szállodai teljesítményeket országos szinten gyűjtő és elemző rendszer, amelyet a Xellum Kft. fejlesztett és üzemeltet, szakmai támogatója a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.