BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A fordulat éve lesz az idei

A rossz hír az, hogy kiszámíthatatlan, de alapvető változásokat okozó események be fognak következni a jövőben is – mondta el Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója, a Budapesti Értéktőzsde alelnöke a Világgazdaság konferenciáján, utalva a svájci jegybank múlt heti döntésére.

Az idei év a fordulat éve lesz Magyarország számára. A GDP növekedése, a kedvező tendenciák a fizetési mérlegben és az alacsony infláció is megalapozza ezt. A költségvetési fegyelem, a devizakockázat csökkentése is kedvező, mindez pedig elvezethet a felminősítéshez, vagyis kikerülhetünk a befektetésre nem ajánlott kategóriába. Ez hozhatja el a fordulatot Magyarország számára – vélekedett. Szerinte sokszor inkább politikai döntés volt, hogy nem minősítettek fel, mint makrogazdasági.

Szerinte a magyar állampapírok még mindig vonzó befektetésnek számítanak. A részvényeknél limitáltabbak a lehetőséget, de a felminősítés ott is lehet pozitív hatással. Kiemelte: kiszámítható adózás és gazdaságpolitika nélkül nehéz lesz a 2015-ös éve a magyar tőkepiacnak. A forint stabil maradhat, de enyhén tovább gyengülhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.