BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megnyílt a Farmer Expo Debrecenben

A magyar mezőgazdaság előtt álló kihívásokra keresi a választ a rendezvény. A gazdák életét a pandémia és a háború mellett az egyre inkább kiszámíthatatlan időjárás is keseríti.

A debreceni oDEon Színházban tartott ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán a 33. Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás, mely ötezer négyzetméteren mintegy kétszáz kiállítónak nyújt bemutatkozási lehetőséget.

CM20230817_Farmer-Expo_HAON (52)
A Debrecenben tartott Farmer Expo / Fotó: Czinege Melinda

Az ünnepélyes megnyitón felszólalt Vaszkó Attila, a kiállítás igazgatója, aki többek között elmondta, hogy 

a Debreceni Egyetemmel közösen egy új struktúrára szervezték a rendezvényt, így különböző előadások segítik a gazdálkodókat a hatékonyabb termelésben, illetve megismerkedhetnek a pályázati lehetőségekkel.

Ugyancsak felszólalt Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar vármegyei elnöke, Papp László debreceni polgármester, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, egyben a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségnek elnöke és Farkas Sándor miniszterhelyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára is.

A beszédekben fontos szerepet kapott a technológiai fejlődés kérdése éppúgy, mint az egyre inkább kiszámíthatatlanná váló időjárás , valamint az agráripari export kérdése is a Haon beszámolója szerint.

A megnyitón a NAK, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, a MAGOSZ, a Hajdú-Bihar Vármegyei Gazdakörök Szövetsége, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara. Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete egyenként díjat adott át az innovatív értéket képviselő cégeknek. A Farmer Expo Termék Nagydíjat a Patento Termékfejlesztő Kft. érdemelte ki az energiatakarékos gabonaszállító berendezéseiért, a díjat Papp László adta át a cég képviselőjének.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.