BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nálunk is sok elektromos Mini Cooper akkumulátorával lehet probléma

Magyarországon is több száz elektromos Mini Coopert érint az az akkumulátorprobléma, ami miatt a gyártó BMW világszerte több mint 140 ezer autót hív vissza.

Ahogy arról korábban a Világgazdaság is beszámolt, világszerte több mint 140 ezer elektromos hajtású Mini Coopert hív vissza a BMW. 

BMW car dealership, Mini Cooper, leasing returns, used automobiles are in the yard waiting for buyers, automobiles, export, exports, used car center, used, new cars, used cars, car purchase, buy, car dealership, cars, offer, cars, young used cars. Automobile. (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Magyarországon is több száz Mini Coopert érinthet az akkumulátoroknál talált meghibásodás /Fotó: AFP

A Totalcar a döntés kapcsán megkérdezte a hazai BMW Groupot is, akik elmondták, hogy „409 autó lehet potenciálisan érintett Magyarországon (melyeket itthon értékesítettek, illetve hazai hivatalos MINI szervizben regisztráltak).”

A német autógyártó korábbi közleménye szerint a visszahívásra azután került sor, hogy az akkumulátorok házát tesztelték, és szivárgást mutattak ki. A BMW szerint a magasfeszültségű akkumulátor akár vezetés közben is lekapcsolhat, de nem zárható ki a tűzveszély a parkoló autók esetében sem.

Óvintézkedésként a Mini közzétett egy frissítést, amelyben egy olyan diagnosztikai funkció van, amely észleli, ha az említett hiba lép fel. Ennek esetén az akkumulátort 30 százalék alá meríti (HV battery emergency mode), ami pedig kizárja a járműtűz keletkezését.

A gyártó arra kéri a levelet vagy hibaüzenetet kapó vásárlóit, hogy az autót mihamarabb vigyék márkaszervizbe, ahol díjmentesen orvosolják a problémát.

A Totalcar cikkében kiemeli, hogy a hiba csak az előző generációs Mini Cooper SE-t érinti, pontosabban a 2018 novembere és 2024 januárja között gyártottakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.