BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eszköz a netes forgalomlassítás ellen - Elege lett a Google-nek

A Google olyan eszköztár kifejlesztésén dolgozik, mely lehetővé tenné a széles sávú internetkapcsolattal rendelkezők számára, hogy leellenőrizzék: szolgáltatójuk vajon lassítja-e az adatforgalom sebességét.

A The Register számolt be a Google új tervéről, amely Richard Whitt senior policy igazgató ismertetett az Innovation ’08 konferencián. A Google munkatársa egy vita folyamán elmondta: olyan szoftvert készítenek, mellyel az előfizetők ellenőrizhetik a szolgáltatókat, s így azokat rákényszeríthetik, hogy a hálózaton zajló folyamatokról tájékoztassák a felhasználókat - írja az ITcafé.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy mindezt azért teszik meg, mivel a Google véleménye szerint egy nem semleges internet stagnálásra kényszerítené az internetes fejlesztéseket, s a tartalom- és alkalmazás diszkrimináció, illetve a bizonyos szolgáltatásokért esetlegesen beszedett extra díjak károsak a fejlődés szempontjából, s az ez ellen folytatott a küzdelembe be akarják vonni az átlagos felhasználókat is.

De figyelmeztetett a nehézségekre is: "Az ellenünk felsorakozó csapatok léteznek. Már régóta. Pénzük bőven van. Washingtoni kapcsolataik pedig erősek." Whitt arról nem beszélt, hogy mikorra lesz kész ez az eszköz, de utalt arra, hogy már dolgoznak rajta egy ideje.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.