BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Toborzás a Mercedes-gyárba

Hamarosan felveszi a kapcsolatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Kecskemétre tervezett Mercedes-gyár képviselőivel, a cég munkaerőigénye kapcsán - mondta a keddi kormányszóvivői tájékoztatón Budai Bernadett - tudósít a Híradó.

Leszögezte: a munkaügyi tárca a munkaerőpiaci alap képzési alaprészéből az uniós előírások szerint maximum 1 millió eurós, azaz körülbelül 240 millió forintos támogatást biztosíthat a cég munkaerőigényeihez.

A vállalat feladata lesz a képzési terv elkészítése, amelyben megjelöli, hogy mennyi és milyen szakképzettségű embert alkalmazna, illetve milyen képzési igényei vannak. Itt kapcsolódik be a regionális munkaügyi központ.



A hivatal feladata lesz a többi között a környező iskolák feltérképezése, hogy kiderüljön, a következő években mennyien és milyen képzettséggel fognak végezni. A kormányszóvivő szerint ugyanis a pályakezdőknek kitűnő lehetőséget kínál az új gyár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.