BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős profitnövekedés a Lockheednél

Jelentősen, 13 százalékkal, növelte második negyedéves eredményét a Lockheed Martin, köszönhetően az USA kormányzati megrendeléseknek és a NASA Orion projektjében való részvételének.

A világ vezető hadiipari vállalata a Lockheed Martin Corp. második negyedéves eredménye 13 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest.

A negyedéves nettó eredmény 882 millió dollár lett, azaz részvényenként 2,15 dollár, míg egy évvel korábban ez még 778 millió dollár, vagyis papíronként 1,82 dollár volt.

Az értékesítés 3.6 százalékkal 11 milliárd dollára emelkedett – derült ki a Maryland-i központú cég közleményéből.

Az eredmény és bevételnövekedést jótékonyan befolyásolta a NASA új űrhajó projektjében – az Orion projektben – való részvétel is. Ezen felül az amerikai kormányzati megrendelések növekedése is közrejátszott az eredmény és árbevétel javításában.

Az USA legnagyobb fegyvergyártási programja az F-35 Lightning II (Joint Strike Fighter - JSF) programja is a Lockheed nevéhez fűződik. A gépek az ameriaki hadiflotta F-18-asait váltják majd fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.