BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mol: ománi-pakisztáni cserebere

A Mol 40 százalékos részesedést szerzett a Mari Gas Company Limited pakisztáni Karak blokkjában, és ezzel egyidejűleg 25 százalékos részesedést ruházott át az ománi 43B blokkban.

A Mol Nyrt. bejelentette, hogy 2008. július 2-án 40 százalékos részesedést szerzett a Mari Gas Company Limited-del (MGCL) az észak-nyugatpakisztáni Karak szárazföldi kutatási blokkjában. Utóbbinak 100 százalékos tulajdonosa és üzmeltetője az MGCL. Ezzel egyidejűleg az MGCL 25 százalékot szerzett az ománi 43B blokkban, amelynek 100 százalékos tulajdonosa és üzemeltetője a Mol.

Az MGCL az egyik legnagyobb pakisztáni, tőzsdén jegyzett szénhidrogén-kutató és -termelő vállalat. A Karak blokk – amelynek a területe 2335 km2, - annak a Tal blokknak a déli szomszédságában található, amelyben a MOL 1999 óta végez kiemelkedően sikeres kutatási tevékenységet. A Karak régió szénhidrogén-rendszere hasonló a Tal blokkban található Manzalai szerkezetéhez, ezért tapasztalatai alapján a Mol jelentős hozzáadott értékkel bír az operációban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.