BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Partnerséget ajánl az gyógyszeripar

A gyógyszeripar kész együttműködni az egészségügyi kormányzattal és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral a betegellátás színvonalának javítása érdekében, de az együttműködésnek a tisztességes versenyen kell alapulnia - mondta egy mai háttérbeszélgetésen Gerhard Waltl, a Bayer Schering Pharma (BSP) ügyvezetője, aki a közelmúltban foglalta el posztját a német cég magyarországi vállalatánál.

A 14 milliárd forintos árbevétellel gazdálkodó magyarországi gyógyszervállalat vezetője úgy látja: hazánkban elmozdulás tapasztalható annak érdekében, hogy a magyar betegek is hozzájussanak az innovatív gyógyszerekhez, ezt igazolja, hogy augusztustól több originális gyógyszer kerül föl a biztosító által támogatott orvosságok listájára, köztük van a cég egy, a májrákra alkalmazott készítménye. A BSP azt tervezi, hogy a jövőben több klinikai vizsgálatot hoz a nemzetközileg is elismerten magas színvonalú magyar kórházakba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.