BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Index kiverte a biztosítékot - Feljelentést tett a TV2

Üzleti érdekeket és etikai normákat sértő körülmények között került nyilvánosságra múlt hét pénteken a TV2 új valóság showjának forgatókönyve.

Ennek kapcsán Magyar Rita, a csatorna szóvivője elmondta: A TV2 hónapok óta dolgozik egy új típusú valóságshow megvalósításán, amelynek forgatókönyve rejtélyes módon került fel a tudtunk és engedélyünk nélkül az egyik leglátogatottabb magyar internetes portálra. (Ahol azóta is fenn van - a szerk.)

A médiában nem ritka az információk kiszivárgása, azonban ilyen üzleti és etikai normákat egyaránt sértő lépésre még nem volt példa. Az anyag felkerülése komoly anyagi és erkölcsi kárt okoz a csatornánknak, azok pedig, akik a nyilvánosságra hozatalában közreműködtek, gazdasági titok megsértésének bűncselekményét követték el, amire tekintettel a TV2 büntető feljelentést tett.

Marschall Péter a TV2-nek műsort gyártó Paprika Latino ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a  nyilvánosságra került dokumentumok egy általuk Kolumbiában gyártott valóságshow kiindulási alapját képezik, hiszen a televíziós szakmában köztudott, hogy ahhoz, hogy egy ilyen műsor működhessen, mind az időzítés, mind a költségvetés miatt készülnek vázlatok.

Magyar Rita, a TV2 szóvivője szerint felfoghatatlan  és etikátlan a dokumentumok kikerülése. "Talán nem alaptalan az a felvetésünk, hogy az anyag kikerülése mögött komoly konkurenciaharc állhat" – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.