BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Richter: nehéz első félév

Bár árbevétele nőtt, adózott eredménye ezúttal is számottevően csökkent a Richternek 2007 első hat hónapjában.

A magyar gyógyszergyártó forgalma az év első felében 114,83 milliárd forint volt, azaz 3,2 százalékkal haladta meg az egy esztendővel korábbit. A csoport egyes piacain jelentős növekedést ért el – Romániában például 70, Ukrajnában pedig 25 százalékkal ugrott meg az értékesítés – ezt azonban mérsékelte a kedvezőtlen makrogazdasági és iparági feltételek miatti hazai forgalomcsökkenés. Magyarországon a Richter árbevétele több mint 40 százalékkal zuhant, igaz ebben komoly szerepe van, hogy a társaság tavalyértékesítette Medimpex Gyógyszer-nagykereskedelmi Zrt.-ben meglévő részesedését.

A forgalom enyhe növekedésével párhuzamosan hasonló mértékben nőtt az üzemi eredmény is, a pénzügyi soron elkönyvelt majd öt milliárd forintos veszteség miatt azonban az adózott nyereség 29 százalékkal 13,5 milliárdra esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.