BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitörhet a II. böngészőháború: fenyeget a Google

Tíz évvel létrejötte után a Google azzal fenyeget, hogy újra megnyitja a 90-es évek böngészőháborúját, amelyben annak idején a Microsoft a saját Internet Explorerével tönkretette a rivális Netscape cég Navigator nevű termékét.

Ez alkalommal a Google által kifejlesztett Chrome hordozza annak ígéretét, hogy mélyrehatóan átalakítja az egész szoftveripar közgazdasági alapját, többek között azzal, hogy különféle komponenseket egyesít a böngésző keretében. Ezáltal idővel feleslegessé tehet olyan termékeket, mint a Windows, amelynek révén korábban minden egyéb szoftverhez hozzá lehetett férni.

A Google technológiája lenyűgöző, és a termék alkalmazása bizonyára kézenfekvő lesz sok felhasználó számára, amint a kezdeti biztonsági problémákat kiszűrték. A döntő újítás azonban máshol van. A Chrome azért számít áttörésnek, mert gyökeresen új megközelítést alkalmaz arra a dilemmára, amely a világ két legnagyobb (európai és amerikai) jogrendjének versenyszabályozási felfogásából ered.

Copyright: Project Syndicate, 2008 @ www.project-syndicate.org

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.